16 Şubat 2013 Cumartesi

Kaplıca ve termal Otelleri tamamı burada

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ
 
·Kaplıca Sezonu: Bölgenin hava durumları göz önünde bulundurularak tanımlanır. Genellikle devletimizde kurulmuş ılıca ve içmecelerin dönemi 15 Mayıs - 15 Eylül arasıdır.
 
·Kaplıcalarda Tedavi Zamanı (Kür): Gereken yararı sağlamak için 3 haftalık bir iyileştirme ve en düşük 21 banyo öğütlenir.
 
·Banyo anı ve Müddetler: Banyoya başlamadan öncelikle; ufak ve büyük Abdest etmek, banyoda hareketsiz durmak lazımdır. Banyodan ayrıldıktan sonra da; kurulanılmaz, havlu ya da bornoza sarılınır, ılık gözde (odada) bir Saat dek uyulur. Bu zaman içinde, vücut ter döker. Sonra giyinilir ve 1 saat dek daha benzer gözde (odada) oyalanılır.
 
·1.ci Banyo; sabah kahvaltısından ilk olarak aç karnına ya da il yemekten (kahvaltıdan) 1 saat daha sonra,
 
·2.ci Banyo; akşam ziyafetinden 2 saat evvelce elde edilmesi durumunda azami mertebe yarar temin edilir.
 
·Banyoda durma zamanı: ilk Gün on dk; daha sonradakilerde ise, hasta kişinin bünyesine ve marazlığa nazaran, oniki-yirmi Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Sürekli (kronik) rahatsızlıklarda önerilir. Müddeti üç-6 hafta bulunmalıdır. Birinci gün; aç karnına 1 defada 6 Su bardağı (1.beş litre); ondan itibarenki zamanlar; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 30 dakika evvelce ikişer su bardağı içilir.
 
HASTALIKLAR
 
·Böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili marazlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan menfaatlenilir. Bu suların prostata iyi geldiği tanımlanmıştır.
 
·Ten Rahatsızlıkları: Tüm cilt marazlıklarında; tuzlu, kükürtlü ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu hastalıklara, airwaves-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Rahatsızlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan faydalanılır.
 
·kadın marazlıkları: Bu bahiste doktor öğütü mevcut olmadan ılıca terapisi başvurulması doğru olmaz. Ateşli bayan rahatsızlıklarında ve hamile kadınlarda ılıca terapisi aşırı derece itinalı ve kesinlikle doktor gözetiminde yapılmasında fayda bulunmaktadır. Bahsi geçenlerin ötesinde Aybaşı bozuklukları, sürekli (kronik) rahim hastalıklarında; sülfürlü (kükürtlü), çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıkları: ileri aşamada kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de kaplıca tedavisi ifa edilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan istifade edilir.
 
·Mide ve bağırsak marazlıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında kaplıcalardan istifade edilmez. Sürekli (kronik) gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, sindirim güçlüğü ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: Akut ve ateşli romatizmada, ılıca terapisi uygulanmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, stereo-aktiviteli ve balçıklı sulardan istifade edilir.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas rahatsızlıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. ilerki safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir hastalıklarında; tuzlu, çamurlu ve car radio-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Teneffüs yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi solunum yöntemi marazlıklarında; tuzlu, iyotlu ve sülfürlü (kükürtlü) sulardan menfaatlenilir. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan menfaatlenilir.
 

http://www.thebennettnews.com/blogs/post/11009
http://www.maulana.co.za/blogs/post/8081
http://my-book.hourb.com/blogs/post/4693
http://www.mianzone.com/blogs/post/5915
http://mi.mazcota.com/blogs/post/14779
http://www.iprofile.fr/blogs/post/30610
http://www.arabsocialnetwork.org/blogs/post/6317
http://wlzn.org/blogs/post/33232
http://social.charlottepme.com/blogs/post/12158
http://www.personifyonline.net/blogs/post/8236
http://www.xn--diseoyprogramacin-ixb4c.com/blogs/post/1117
http://www.jorgebook.com/blog/view/28609/kaplica-otelleri-ve-bilinmesi-gerekenler
http://socialmediatric.com/blogs/post/8125
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13985
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170910
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27440
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16788
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/724
http://www.twinva.com/blogs/post/13514
http://community.bagh.com.pk/index.php?p=blogs/viewstory/40988
http://www.gctribe.net/index.php?do=/blog/kapl-305ca-otelleri-ve-bilinmesi-gerekenler/
http://dnetwork.digitalplus.ca/blogs/viewstory/32373
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13308

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder