19 Mayıs 2012 Cumartesi

Google e-posta trafiği

Google e-postalarının nasıl gittiğini anlatıyor

E-postanızda ‘gönder’e kliklemeden önce en son bir kez kontrol ediyor, gerçek eki iliştirdiğimizden sağlama almak arzuluyoruz. Peki hiç, başka 1 e-mail adresine doğru yola koyulan e-mailinizin seyahatini merak ettiniz mi?



Google yeni tahsis ettiği Story of Send sitesinde işte bu düşünülen soruların yanıtlarını yayınlıyor, Gönder düğmesine kliklediğiniz anda e-mailinizin ne tür mertebelerden aştığını açıklıyor.

Tam Google tarzında dizayn edilmiş eğlendirici sitede; görseller, animasyonlar ve videolarla tüm ayrıntılar izah edilsede, işte sizlere kısa 1 özet:

internet servis temin edicinizin kanalından geçen e-mailiniz Google’a, oradan Google’ın data merkezlerinden birine, sonra virüslerin incelendiği sunucuya ve en son da gelen kutusuna ulaşıyor.Ve bu işlem inanılmaz bir süratda meydana geliyor.Google’ın temin ettiği malumatlara göre Gmail yüzünden ulaştırılan e-maillerin %50’sinden fazlası 1 andan (saniyeden) daha fazla kısa sürede alıcıya yetişmiş oluyor.

Story of Deliver’de aşırı derece muvaffakiyetli tarzda gösterilmiş bu seferde Google doğa dostu yeşil teknolojisini de sunuyor.”Faydalanılan usüllerin birincisi serverların ısısını yükseltmek. Bu da fazladan güç kullanımını durduruyor, ikinci mühim nokta ise rejenere edilebilir enerji kullanımı”. Diğer veri centerlarından %50 daha fazla az enerji harcayan Google, muhtemel olan her alanda yeşil enerji sarf ettiklerini ve hava bozukluğuna tesirlerini hafifletmeye çaba harcadıklarını üzerine vurguluyor.

Story of Send’de ayrı olarak Google’ın veri merkezlerinden resimler ve doğa dostu yatırımlarıyla alakalı videolara da varabilirsiniz.

Video 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder