18 Ekim 2012 Perşembe

Arnavut Ciğeri Tarifi




arnavut ciğeri, arnavut ciğeri nasıl yapılır, arnavut ciğeri tarifi, arnavut ciğeri yapılışı, ciğer tarif, ciğer tarifi, resimli arnavut ciğeri tarifi










Yemek deyip de geçmeyin kesin olarak ve elbette yemek yapmasını kavramanız lüzumlaşıyor. illa her şeyi eşinizden ya da bir farklı fertten ümit etmeniz icap etmiyor. Biz size yemek yapmasını yaparken de zevk almanızı sağlayan harika yemek tarifleri sunarak sıkılmadan ve eğlendirici 1 şekilde nasıl yemek yapmamız gerektiğini sizlere anlatacağız. öncelikle şu hatırından çıkarılmamalıdır ki yemek yapmak büsbütün bir el işçiliğidir. Kimi insanlar her türlü ne kadar da yemek ifa etmeye çabalasalar ne yazık ki bunu gerçekleştiremiyorlar. Aslında bunun büyük sebeplerinden birisi yemek yapmanın tam olarak 1 hüner vazifesi olmasıdır. İsterseniz sizleri aşırı sıkıştırmadan bugünkü yemek tarifimize geçelim ve en nefis yemek tariflerini sizlere takdim edelim.















MALZEMELER





•    500 gr kuzu ciğeri





•    2 yemek kaşığı un





•    1 çay kaşığı toz kırmızı biber





•    1 tatlı kaşığı pulbiber





•    Tuz, kekik





•    Ayçiçek yağı





Servis İçin





•    4-5 adet kızartmalık patates





•    1-2 adet soğan





•    1 tatlı kaşığı sumak





•    Maydanoz










Yapımı










1.    Ciğerleri küp biçiminde doğrayın.










iki.    Toz biber, un ve karbonatı karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın.










üç.    Unlu karışımın aşırısını silkeleyip, ciğerleri kızartılmış yağda 3-4 dakika kızartın.










4.    Kağıt havlu üzerine alarak aşırı yağını süzdürün.










Püf Noktalar










•    Ciğer pişirirken soba veya ocaktan indirmeye yakın, en sonuncu tuzu ilave etmelisiniz. Ya da ciğer sertleşir.










•    Ciğeri aşırı un ilave etmeyin ve unun fazlasını tamamen silkeleyin.










•    Ciğerinizi kızarmış yağda ve birbirine fazla dokunmayacak şekilde derece derece kızartın.










•    Servis için patatesleri küp tarzında kesip kızartın.










•    Maydanozu ince kıyın ve sumakla beraber soğana katarak harmanlayın.










•    Servis tabağına öncelikli olarak patatesleri, üstüne ciğerleri ve en üst tarafa soğanı ekleyip takdim edin.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder