18 Ekim 2012 Perşembe

Karnıyarık Tarifi (Yapılışı,Yapımı)




fırında karnıyarık, karnıyarık, karnıyarık nasıl yapılır, karnıyarık tarif, Karnıyarık tarifi, karnıyarık yapılışı










çok büyük bir coşkuyla arzuladığınızı zannediyorum. Bunun büyük nedenlerinden biri ise sizler yemek yapmayı istiyor olmanız. Ben de bana kalırsa sizlere en nefis yemek tariflerini sunmak için birtakım idmanlar oluşturdum ve size ayrıca harika bir de hesaplı fiyatlı yemek tarifleri sunmaya uğraştım. Bugünkü yemek tarifimiz de size çok hoş bir yemek olan bu yemeğimizi ve nasıl meydana getirildiğini ayrıntılı 1 şekilde anlatacağız. Arzu ederseniz göz gezdirdikten daha sonra yemek tarifini gerçekleştirir ve doğrudan doğruya olaraktan bu yemeği servis etmeye çalışırsınız.




























Gereçler










•    ikiyüz elli gram kıyma










•    6 adet patlıcan










•    dört çarliston biberi










•    iki diş sarımsak










•    bir yemek kaşığı domates salçası










•    2 su bardağı su










•    bir çay bardağı rendelemesi gerçekleştirilmiş kaşar peyniri










•    bir al (kırmızı) biber










•    üç domates










•    1 soğan










•    Karabiber










•    Tuz










Kızartmayı yapmak için










•    Ayçiçeği yağı










üst tarafı İçin










•    Domates










•    Biber










Yapımı










1.   Patlıcanları  soyup ortasını bıçakla çizme işlemini uygulayın ve on dakka tuzlu suda bekletin.










iki.   Sonra kağıt havluyla kurulayın.










üç.   Tavada yağı kızdırma işlemini gerçekleştirin ve kurulama işlemini yaptığınız patlıcanları yağda kızartma olayını yapın.










dört.   Kağıt havlu üzerine alarak aşırı yağını filtreleyin (süzün).










5.   Soğanları küp şeklinde kesin ve ince doğranmış sarımsaklarla beraber değişik bir tencerede kızdırma mevzusunu yapmış olduğunuz yağda hafif pembeleşene kadar kızartın.










6.   Kıymayı, ince doğradığınız biberleri ve domatesi salçayla beraber soğanlı harca ekleyin.










7.   1.5 su bardağı su katıp tuz ve karabiber ekleyip, kısık alevde 15-yirmi dakka pişirin.










sekiz.   Suyunu sızdırın ve içerisine rendeden geçirilmiş kaşar peynirini ekleyin.










dokuz.   Patlıcanları fırın kabına sıralayın ve iç bölümlerine kıymalı harcı doldurma işlemini yapın.










10. yüzüne domates ve biber dilimi koyup kıymanın suyundan dolaştırıp on dakika pişirme uygulamasını yapın.










onbir. Sıcak olarak takdim edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder