18 Ekim 2012 Perşembe

Ezo Gelin Çorbası Tarifi (Yapılışı,yapımı,Nasıl yapılır)




ezo gelin, ezo gelin çorbası, ezo gelin çorbası tarifi, Ezogelin Çorbası, ezogelin çorbası tarifi















siz hevesli takipçilerimizle türkiye cumhuiyetinin ve yerkürenin en hoş yemek tariflerini arzetmekten iftihar ediyorum. ve hepimizin de tahmin edebileceği gibi world-wide-web sitemizde tcnin ve yerkürenin en nefis yemek tarifleri var olmakta arzu ederseniz sizlere de fazla tutmadan çabucak yemek tarifin başlayalım. Fakat başlamadan evvel sizlere yemek yapmanın bir hüner olduğunu bir de sanata değer 1 tarzda hareket etmemiz icap ettiğini anımsatmak isterim ve direkt olaraktan bu yemeğin nasıl gerçekleştirildiğini size devretmek arzuluyorum. Daima beraber yemeğimizi yapıp bir an önce arzedelim.





































MALZEMELER :










2 su bardağı kırmızı mercimek










1 kahve fincanı pirinç










iki tane orta boy kuru soğan










dört diş sarımsak










1 çorba kaşığı domates salçası










bir çorba kaşığı biber salçası










1 tane limonun suyu










5 su bardağı et suyu yahut su










Yarım paket margarin










Tuz , kekik , nane , karabiber , kırmızıbiber










Yapılışı :










·Seçerek yıkadığımız kırmızı mercimekleri yarım l dek su ile haşlama işlemini yapıyoruz. Bu esnada üzerinde meydana gelen köpükleri delikli bir kepçeyle alalım. Köpükler sona erince piyazlık doğradığımız kuru soğanları , ince kıydığımız sarımsakları ve et suyunu veya suyu ekleyip pişirme uygulamasına başlayalım.










·bir su bardağı suda eritmiş bulunduğumuz domates ve biber salçası ile birlikte temizlediğimiz pirinçlerimizi çorbaya ilave ederek pişirme uygulamasını devam ettirelim.










·Çorbamız koyu bir yoğunluğa ulaşınca , tuz , karabiber ve limon suyunu katarak bir taşım daha kaynatma uygulamasını gerçekleştirelim.










·Farklı 1 kapta eritmiş olduğunuz margarinimizin içerisine kekik , kırmızıbiber ve naneyi atıp 1 zaman karıştıralım. tamamen kızdıktan daha sonra çorbamıza ilave edelim.










·Yaklaşık iki-3 dk sonra ocaktan indirerek takdim edebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder