18 Ekim 2012 Perşembe

Revani Tarifi (Yapımı,Yapılışı,Nasıl Yapılır)




resimli reli revani tarifi, revani, revani nasıl yapılır, revani tarif, revani yapılışı, revani şerbeti, revani şerbeti nasıl yapılır, şerbetli tatlı tarifleri















çok büyük 1 coşkuyla beklediğinizi zannediyorum. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise sizler yemek yapmayı istiyor olmanız. Ben de şahsen size en güzel yemek tariflerini sunmak için bazı idmanlar yaptım ve sizlere ayrıca nefis hem de hesaplı ücretli yemek tarifleri sunmaya çaba sarfettim. Bugünkü yemek tarifimiz de size çok hoş 1 yemek olan bu yemeğimizi ve ne şekilde gerçekleştirildiğini detaylı bir tarzda izah edeceğiz. Arzu ederseniz inceledikten daha sonra yemek tarifini yerine getirir ve doğrudan doğruya olarak bu yemeği sunmaya başlarsınız.
































Gereçler










•    4 yumurta










•    bir çay bardağı ayçiçek yağı










•    iki su bardağı un










•    bir su bardağı irmik










•    1 paket vanilya










•    bir çay bardağı toz şeker










•    bir su bardağı yoğurt










•    bir paket kabartma tozu










•    bir yemek kaşığı rendeden geçirilmiş limon kabuğu










Şerbeti İçin










•    5 su bardağı su










•    dört su bardağı şeker










•    1/iki limonun suyu










üst kısmı İçin










•    Kaymak










•    Hindistan cevizi










Yapılışı










bir.    evvel şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alın.










2.    Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve yirmi dakika daha kaynatıp soğumaya koyun.










üç.    Yumurta ve şekeri en ince ayrıntısına kadar çırpma işleminden geçirin. Sonra  yoğurt, vanilya ve yağı ekleyin.










4.    İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, kalburdan geçirilip elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmayı sürdürün.










beş.    Hamuru yağ sürülmüş dikdörtgen şeklindeki cam kabın içerisine boşaltın.










altı.    vaktiyle 180 °C ye düzenlenmiş pişirilen yerde üzeri kırmızılaşıncaya kadar pişirin.










7.    Fırından çıkartarak şerbeti (soğuk olarak) üstüne dolaştırarak dökün.










8.    1 saat oda ısısında dinlendirip, buzdolabına bırakın.










9.   Hindistan cevizi ve kaymak serperek sunabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder