18 Ekim 2012 Perşembe

Patlıcan Musakka Tarifi (Nasıl yapılır,Yapılışı)




musakka, musakka tarifi, patlıcan musakka, patlıcan musakka nasıl yapılır, patlıcan musakka tarifi, patlıcan yemekleri, resimli patlıcan musakka tarifi















devamlı olduğu gibi bugün de sizlerle türkiyenin en harika yemeklerinden olan bu yemeğimizi ve ne şekilde ifa edildiğini bildirmek arzuladım. Sizleri de hesap ettiği gibi bu yemeğimiz cidden sahiden hoş ve bir öyle de şahane olan bir yemeğimiz. Yemeği yapmadan başta sayfamızdaki içeriğin hepsini anlayıp nasihat edinip bu işe atılacağınızı farkettiğim için bu bahiste uyarıya ihtiyaç duymadım. sizleri aşırı tutmadan yemek tarifimize başlıyor ve size bu yemeğin nasıl meydana getirildiğini tüm incelikleriyle anlatmak arzuluyorum haydi bakalım.
































Gereçler










•    altı-yedi tane Patlıcan










•    300 gr. Kıyma










•    1,beş su bardağı Zeytinyağı










•    üç yemek kaşığı Margarin










•    bir-iki tane Soğan










•    dört adet Domates










•    beş tane Sivri biber










•    bir/2 çay kaşığı Tuz, karabiber










•    bir 1/iki su bardağı Et suyu yahut su










YAPILIŞI










bir.    Patlıcanların kabuklarını soyup, 2 cm kalınlığında yuvarlak halkalar biçiminde doğrayın. Üst taraflarına tuz saçıp, aşağı yukarı 20-otuz dakika suyunun "bu su acıdır" gitmesini bekleyin. Daha sonra serin suyla paklayıp, kurulamayı gerçekleştirin.










2.    Tavaya zeytinyağını ekleyip kızdırma olayını yapın. Yağ kızınca patlıcanları çevirerek altın sarısı bir ton (renk) alıncaya dek kızartma olayını yapın. Aşırı yağlarını süzmek için kağıt havlu yüzüne alın.










üç.    Fırın tepsisine veya güveç kaplarına kızartma işlemi yaptığınız patlıcanların yarısını dizin.










dört.    Bir tencerede margarini eritin.










beş.    Soğanı yemeklik kesin ve eriyen margarinin içerisine ilave edip soteleyin.










altı.    Peşinden kıymayı ekleyip, birkaç dakika kıyma suyunu ayırıp, tekrar çekinceye kadar çoğu kez harmanlayarak kavurun.










7.    Domates, tuz ve biberi katın.










8.    Kaynamış et suyu veya suyu katarak, bir taşım kaynatmaya koyun.










9.    Ağır alevde harç suyu çekilinceye dek pişirin. Tepsideki patlıcanların üzerine düzenlemiş olduğunuz kıymalı harcı yerleştirin. üzerine arda kalan kızarmış patlıcanlar ile halka doğranmış biber ve domatesleri koyun.










on.   Tepsiyi, yüzyetmişbeş mertebede ısıtılmış fırın gibi yerde  yirmibeş-otuz dakka pişirin.










11.   Sıcak olaraktan arzedin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder