18 Ekim 2012 Perşembe

Şam Tatlısı tarifi (Yapılışı,Nasıl yapılır)




resimli şam tatlısı, şam tatlısı, şam tatlısı nasıl yapılır, şam tatlısı tarifi, şam tatlısı yapılışı, şerbetli irmik tatlısı, şerbetli irmik tatlısı yapılışı















Bugün size birbirinden harika yemekler göndereceğiz bunun en hoş örnekleri web platformumuzda var. Sizlere sahasının en hoş yemeklerini takdim etmeye çaba sarfeden bizler bundan böyle her gün sizlere başka 1 yemek tarifi göstererek sizin de gönlünde yer almayı planlıyoruz. Yemek yapmak her türlü şeyden öncelikle el becerisi ve uzmanlık icap eden bir iştir. Bütün bunlar hesaba katılarak yemek ifa etmeye koyulmanızı tavsiye ederiz. arzularsanız size de fazla sıkıştırmadan şimdiki yemek tarifimize geçelim.
























Malzemeler










•    1 paket irmik










•    1 su bardağı şeker










•    1 su bardağı un










•    bir paket kabartma tozu










•    iki çay bardağı yoğurt










•    Yarım su  bardağı sıvıyağ










•    1 paket vanilya










•    1 su bardağı kesilmiş fındık










Şerbeti için










•    dört kupa toz şeker










•    3 fincan su










YAPILIŞI










Öncelikle şerbeti için suyu ve şekeri kaynatıp, soğumaya bırakın. Sonradan 1 tasın içinde şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve sıvıyağı harmanlayıcıyla (mikserle) harmanlayın. İçine un ve irmik ekleyip katıştırın (karıştırın) ve yağlanmış kare tepsiye karışımı boşaltın. Üst tarafına kesilmiş fıstık ya da fındıklarla donatıp 200 °C lik pişirilen yerde pişirin. Sıcacık tatlıya donuk (soğuk) şerbeti boşaltın. Kare kare dilimleyip  davetlilerinize arzedin.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder