et yemekleri, et yemekleri tarifi, resimli tas kebabı tarifi, tas kebabı, tas kebabı nasıl yapılır, tas kebabı tarifi, tas kebabı yapılışı
Malzemeler
• yediyüzelli gram kuşbaşı et
• 2-üç adet kuru soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• Tuz, karabiber, kekik
• 2 yemek kaşığı margarin yada sıvıyağ
• Kızartılmış patates
Yapımı
Margarin eritilir, etler ilave edilip suyunu bırakıp (salıp) emene dek kavrulur. Arkasından yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilip adamakıllı kızartılır. Salçası katılıp bir kaç dakka kızartılır ve sıcak su ilave edip pişmeye terkedilir. Piştikten sonra tuzu, kekiği, biberi katılır. Kızarmış patatesle servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder