18 Ekim 2012 Perşembe

Patatesli Börek Tarifi




patatesli börek, patatesli börek nasıl yapılır, Patatesli Börek Tarifi, patatesli börek yapılışı, Patatesli Gül Böreği, patatesli gül böreği tarifi, resimli patatesli börek




















Hakikatende bugün size en hoş yemek tariflerinden takdim etmeyi düşledim.sizle beraber vatanımızın en güzel yemek tariflerini size anlatmaya gayret edeceğiz. Sizin de bildiği gibi yemek yapmak herkesin harcı değil. Sizlere bugün birbirlerinden hoş yemekler göndereceğiz ve tabii ki bunun ne şekilde edildiğini de sizlere sunacağız. ilk olarak şu hatırda tutulmalıdır ki yemek yapmak büsbütün 1 hünerdir. Biz de sizlere world-wide-web sitemiz yardımıyla güzel yemekler yapmamızı sunmaya çabalıyoruz. Biz de bugün uzun uzun düşündük size bunun gibi 1 yemek tasviri takdim etmeyi kararlaştırdık.




























MALZEMELER





•    3-4 adet yufka





•    3 adet haşlamalık patates





•    2 adet soğan





•    Maydanoz





•    Yarım çay bardağı süt





•    4 yemek kaşığı sıvıyağ





•    2 yemek kaşığı yoğurt





•    1 adet yumurta





•    Pulbiber





•    Nane





•    Karabiber





•    Kırmızıbiber





•    Tuz










İmal Edilişi










bir.    Patatesleri paklayıp, soyun. Sonra rendeleyip siyahlaşmaması için suda beklettikten sonra soğan ve  maydanozu ince doğrayarak ayrı kaplara alın.










2.    Kısık ateşte 3 yemek kaşığı yağ içinde soğanları pembeleşinceye dek kızartın.










üç.    Patatesleri tamamen suyunu süzerek kavrulan soğanlara ekleyin.










dört.    Maydanoz ile birlikte soslarıda bu karışıma ekleyip, karıştırarak bir miktar kızartın ve ocaktan alın.










5.    Yufkaların hepsini ikiye bölüp, 6 parça elde edin.










altı.    1 taraftan da kasede hazır bulundurduğunuz 1 kaşık sıvı yağ ve sütü karıştırın.










7.    Bütün 1 parçanın arasına evvel kademeli olarak süt ve yağ karışımından çiseleyin.










sekiz.    Sonra hazır bulundurduğunuz içten yeterli derecede katarak yufkayı tomar şeklinde kapatın.










9.    Peşinden ruloyu sağ taraftan sola kıvırarak gül biçimini elde edin.










on.  Sonra yufkaları yağlanmış  fırın tepsisine dizip, kasede 2 yemek kaşığı yoğurdu ve bir adet yumurta sarısını çırpın ve yufkaların üstüne sürün.










onbir.    evvelden kızdırılmış 150-175 °C fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin ve sunun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder