18 Ekim 2012 Perşembe

KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ (yapılışı,yapımı,Nasıl yapılır)




köri soslu tavuk, köri soslu tavuk tarifi, körili tavuk















her zaman olduğu gibi bugün de sizle tcnin en nefis yemeklerinden olan bu yemeğimizi ve ne şekilde gerçekleştirildiğini demek arzuladım. Sizi de hesap ettiği gibi bu yemeğimiz gerçekten nefis ve 1 o denli de şahane olan 1 yemeğimiz. Yemeği yapmadan evvel konumuzdaki içeriğin hepsini anlayıp fikir edinip bu işe yükleneceğinizi anladığım için bu bahiste tembihe ihtiyaç duymadım. sizleri fazla oyalamadan yemek tarifimize başlıyor ve sizlere bu yemeğin nasıl yapıldığını tüm incelikleriyle söylemek arzuluyorum haydi bakalım.









































Malzemeler :










·1 Bütün tavuk göğsü










·1 Çay bardağı donuk (soğuk) süt










·10 Adet taze kültür mantarı










·iki Adet kuru soğan










·2 Diş sarımsak










·bir Yemek kaşığı un










·1 Tatlı kaşığı köri baharatı










·Tuz










·Yeteri dek su










·Likit (sıvı) yağ










Yapılışı :










Tüm tavuk göğsünü ufak kısımlar halinde kuşbaşı şeklinde kesin. Tencereye yağı koyarak kuru soğanı kızartın. Daha sonra kuşbaşı doğranan tavuk etini katın. üzerine kesilmiş kültür mantarını ve sarımsağı ekleyin. Karışımı bir süre daha fazla kavurun. üstüne un ekleyin. Az birşey çevirip donuk (soğuk) süt katın. Sonra yeteri kadar su, tuz ve köri ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk pişirme işlemini uygulayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder